Кулагин зове: Ходете с маски по улиците!

През ключалката
12:38 - 05 Декември 2019
3009
Кулагин зове: Ходете с маски по улиците!

Валентин Кулагин пропищя заради мръсния въздух в София. Гримьорът не иска да излиза от дома си и да ходи из прашните столични улици. Той дори посъветва последователите си в социалната мрежа да ходят с маски, видя Lupa.bg.

"София е на 1-во място в СВЕТА...по замърсяване на въздуха. Да, веднъж сме първи в нещо... Навън не е за дишане! Носете маски или просто стойте зад климатици с филтри или пречиствателни системи за въздух! И ако повечето хора сте в офиса зад инверторния климатик с филтри - децата ни са навън, на училище, на градина, или в градския транспорт - за тях няма филтри!", написа майсторът на ччетките.

"Искам да използвам публичната си трибуна и да алармирам за един наистина сериозен проблем - качеството на въздуха, който дишаме! Защото не всичко е селфита и снимки в огледалото, а ако искаме да продължим да се снимаме - ще трябва да дишаме! Защото не ме интересува кой е на власт и дали има метро, по-важно ми е да дишам! Току що започна новия мандат на общинската администрация. Точно СЕГА е момента да се вземат сериозни и дори радикални мерки и непопулярни решения! Но не за 2021-ва, а за УТРЕ! Хайде малко да се размърдате, а?", завършва поста си във Фейсбук Кулагин.