Култовият Антон Радичев вдига щур купон за 77

Актьорът най-после успя да се уреди с прилична пенсия

Шоу
18:00 - 05 Юли 2024
6728
Култовият Антон Радичев вдига щур купон за 77

„Винаги съм обичал рождените си дни, защото това е още един повод, за да се съберем цялото семейство и да празнуваме. И тази година няма да пропусна тази традиция, а напротив, искам да подготвя хубава трапеза и да се забавляваме“.

Това разкри обичаният актьор Антон Радичев, който на 6 юли ще навърши 77 години.

Комикът винаги е обичал своя личен празник, затова иска да се погрижи за доброто настроение на своите гости и е категоричен, че този път иска да има от всичко на масата и по много.

„Гледам да се ограничавам през всички останали дни, защото всичко е много скъпо, но не и през този“, сподели актьорът, според когото политиците трябва да се грижат по-добре за възрастните хора в страната и да им помагат да живеят по-спокойно, вместо те да се притесняват как да оцелеят.

От 1 юли пенсиите се увеличават с 11% по швейцарското правило, като минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст вече е 580,57 лв. Досега тя бе 523,04 лв.
„Увеличението на пенсиите е радостна новина за всички възрастни хора, включително и за мен. Не е много, но можеше и това да нямаме. За съжаление, през последните години пенсионерите трябва внимателно да гледаме цените в магазините, както и да си правим сметката до стотинка“, споделя Антон Радичев.

Доскоро Радичев се оплакваше от пенсията си от 600 лв., която му стигала за покриване на битови сметки и най-необходимото, заради което му се налагало да прави сериозни икономии. След преизчисленията и увеличенията обаче доходът му нараснал драстично. Радичев неотдавна се похвали, че получава над 900 лв. и с приходите от Народния театър, където е на половин щат, и представленията в Сливен и Дупница бюджетът на комика вече е далеч по-задоволителен, пише "Ретро".

Любимецът на публиката попада в обхвата на работещите пенсионери, като на почти 77 години не спира да играе в представления в цялата страна.

Актьорът, изиграл над 60 роли в театъра и още толкова в киното, през 2023 г. бе удостоен с награда „Икар“ на Съюза на артистите в България за изключителен принос към българския театър по случай своята 76-годишнина.

И след 50 години на сцената на Народния театър още играе в негови постановки като „Колко е важно да бъдеш сериозен“.