Културният министър отказа подпис на новата структура в Народния театър

Маестро Найден Тодоров върна за корекции проекта

Култура
12:02 - 27 Февруари 2023
2077
Културният министър отказа подпис на новата структура в Народния театър

Новата управленска структура на Народния театър "Иван Вазов" все още не е приета от Министерството на културата, защото е върната за корекции и доработване, съобщиха от ведомството на служебния министър маестро Найден Тодоров. 

"В Министерството на културата е постъпил проект за Устройствен правилник на Народен театър „Иван Вазов”, който след съгласуване с дирекция „Правнонормативна дейност и публични предприятия“ е върнат за корекции", е официалният отговор на министъра, пратен до колегите от "24 часа". 

От министерството напомнят, че съгласно чл. 4, ал.2, т. 1 от Закона за закрила и развитие на културата културните институти определят самостоятелно своите задачи и структура съобразно предмета на дейността си. Утвърждаването на структурата е задължение на техните директори.

Lupa.bg вече ви информира, че директорът на Народния театър Васил Василев е внесъл в министерството проект за нов управленски модел чрез който най-вероятно се предлага пиарът Велислава Кръстева и главният режисьор Александър Морфов да бъдат освободени.