Кунчев обясни зловещите 18 жертви на COVID-19 за ден

Болници забавили вписването на починали пациенти през уикенда

Здраве
08:31 - 26 Август 2020
4003
Кунчев обясни зловещите 18 жертви на COVID-19 за ден

Здравните власти решават за здравното тестване на децата в училище, ясли и детски градини. Това тестване обаче няма да става в рамките на седмица, за да няма струпване пред лабораториите и кабинетите на личните лекари.

Това стана ясно от коментара пред БНТ на държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев за пандемията и старта на учебната година. Ако има зараза, ще се решава на момента как да се реагира. В детските градини е невъзможно да се носят маски, категоричен е той.

Kунчев поясни, че болниците са забавили обявяването на смъртните случаи. Имало секретарки, които през уикенда не отчели смъртните случаи и затова имаше ден с 18 смъртни случаи. Това е в нарушение на разпоредбите на щаба, ядоса се доцентът.

Има умора сред здравните работници, коментира още доктор Кунчев. Този извънреден начин на работа много натоварва, отчете той. Далеч сме от сценария да има болници само за пациенти с COVID-19. При рязко влошаване на ситуацията може да се затворят заведенията. Няма да се затварят градове.