Купата увеличила шансовете на Тен Хаг да остане

Спорт
17:50 - 27 Май 2024
3443
Купата увеличила шансовете на Тен Хаг да остане

Шансовете на Ерик тен Хаг да остане начело на Манчестър Юнайтед са се увеличили значително след успеха във финала за ФА Къп срещу Манчестър Сити в събота, информира “Дейли Мейл”.

Нидерландецът има подкрепата на ключови фигури от борда на клуба, което може да се окаже решаващо да бъдещето му на “Олд Трафорд”, допълва изданието.

20-кратните шампиони направиха много слаб сезон изпълнен с антирекорди, завършвайки едва осми в крайното класиране в първенството с отрицателна голова разлика. Най-лошите постижения на клуба в ерата на Премиър лийг.

Те бяха определяни за аутсайдер срещу “гражданите” във финала за Купата на Англия, но играчите демонстрираха завидно себераздаване, а Тен Хаг надигра тактически Хосеп Гуардиола, по думите на самия каталунец, което бе решаващо за успеха.

Именно тези факти могат да наклонят везните в полза на бившия наставник на Аякс. Все пак медиите на Острова продължават да са категорични, че крайното решение за бъдещето на наставника все още не е взето и това ще стане едва след завършването на цялостна оценка на сезона и всички аспекти от работата на самия Тен Хаг.

Очакванията са в крайна сметка окончателното решение за бъдещето на нидерландеца да бъде взето до края на тази или в началото на следващата седмица.