Купон по време на изолация (ВЕСЕЛИ СНИМКИ)

И кръчмите станаха онлайн, хората се забавляват като вдигат чаши пред компютрите

Общество
23:20 - 04 Април 2020
14910
Купон по време на изолация (ВЕСЕЛИ СНИМКИ)

Принудителната социална изолация, породена от пандемията от коронавирус, изисква понякога нестандартни решения, така че хората по-леко да преминат през това неочаквано изпитание. След като излизането навън се препоръчва само в краен случай, разходките в парковете са абсолютни забранени, ресторантите и заведенията са затворени, а събирането на групи от хора по домовете също не е желателно, купонът се пренесе в социалните мрежи.


Така например група приятели от София си направиха виртуална кръчма и намериха начин да се веселят заедно и да вдигат наздравици пред компютрите си. Самите те разказаха за онлайн купона пред Lupa.bg. Професиите им са най-различни. 

Агнеса и Любомир са фотографи, Борис е IT специалист, Кари и Николай работят в областта на застраховането, Чарли Варийски е оператор и монтажист, Иво е спортен журналист, Краси - уеб дизайнер, а Павел Лефтеров е автомобилен състезател. Сега на всички им се налага да работят от вкъщи, т.е практикуват т.нар. хоум офис. Е със сигурност това не ги прави особено щастливи, тъй като и средствата намаляват по този начин, но всички те вярват, че кризата все ще отмине и ще настъпят по-добри времена.



А дотогава вместо да се депресираме, най-добре е да се забавляваме заедно, пък макар и онлайн, смятат те. Приятелите използват социалните мрежи, за да общуват пред камерите на компютрите си и така в реално време всички да се виждат и да бъдат на една ръка разстояние. Обикновено след 20 часа всички вече са в очакване да стартира купонът. Някои от тях използват приложения във фейсбук, за да си направят смешни физиономии.


"Пускаме си музика, обсъждаме обстановката, говорим си за всичко. Гледаме да не се депресираме от ситуацията", разказват от веселата компания. Имат си и диджей. В ролята на изпълнител на музикалните желания влиза фотографът Любо, който сега демонстрира таланта си и на друго поприще. Освен зад фотоапарата, Любо се оказа перфектен и на професионалния диджейски пулт. 

Снимки: Агнес Методиева