Купонът в Мадрид започна , кралското семейство благодари на шампионите (НА ЖИВО)

Топ
22:06 - 15 Юли 2024
2954
Купонът в Мадрид започна, кралското семейство благодари на шампионите (НА ЖИВО)

Европейските шампиони от Испания вече са у дома. И големият купон по улиците на Мадрид започна. Футболистите на Луис де ла Фуенте първо бяха приети от кралското семейство, а това се случи по-малко от 24 часа, след като "фуриите" победиха Англия с 2:1 в Берлин.

И получиха рекордната си четвърта европейска титла именно от крал Фелипе VI.

"Благодарим ви за силата, задружността и начинът, по който играхте", каза кралят, който получи подарък от Алваро Мората. Капитанът на Испания подари на Фелипе екип на националния отбор, разбира се, символично с №4 на гърба - колкото са и европейските титли на страната.

Улиците на испанската столица пък вече са пълни с все повече и повече хора, като по всичко личи, че след безсънната нощ на неделя срещу понеделник, когато титлата бе спечелена, в понеделник вечер също няма да се спи.

Тепърва футболните крале на Европа ще направят своеобразен парад, който ще завърши на култовия площад "Сибелес". Там вече се събраха хиляди привърженици, които запълниха максималния му капацитет и повече фенове няма да бъдат допускани.

В празненствата на футболистите ще се включи и тенис звездата Карлос Алкарас, който вчера също донесе голям успех на страната, печелейки втората си титла от "Уимбълдън".