Курц: Не се срещайте с никого!

Актуални новини
12:33 - 16 Ноември 2020
1838
Курц: Не се срещайте с никого!

Австрия влиза в три-седмичен локдаун на 17 ноември заради увеличението на броя на заразените с коронавирус в страната, пише европейската редакция на Politico.

„Моето настойчиво искане е: не се срещайте с никого! Всеки социален контакт е нежелателен“, написа австрийският канцлер Себастиан Курц в „Туитър“.

Австрия вече имаше нощен полицейски час, но мерките се засилват. Последните ограничения, които трябва да приключат на 6 декември, ще означават, че хората трябва да стоят вкъщи и ще могат да излизат, само за да пазаруват или да правят упражнения навън. Курц каза, че мерките са „изключително драстични“, но според него това е „единственият начин да се предотврати претоварването на здравната система“.

„Едно е ясно: никой не иска училища, ресторанти, магазини и т.н. да бъдат затворени. Но ние трябва да предприемем тази стъпка заедно“.

Несъществени магазини и фризьорски салони ще бъдат затворени. Училищата за по-малки ученици ще бъдат отворени само за тези, които се нуждаят от грижи за деца. Средните училища вече използват дистанционно обучение.