Курдов: Уелтон не е решаващ за Левски

Спорт
12:42 - 25 Октомври 2023
2169
Курдов: Уелтон не е решаващ за Левски

Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира ситуацията на "Герена". Той говори за предстоящия мач с Берое, контузията на Уелтън и завръщането под рамката на вратата на опитния Николай Михайлов.

"Очаква ни тежък мач, както срещу Черно море. Изненадах се, че Берое победи Локомотив (Пловдив) в последния кръг. Левски трябва да вземе този мач, за да не се отдалечи от върха. Двубоят е съдбоносен и за двата тима, защото при успех Берое ще се отдалечи от изпадащите.

Не мисля, че отсъствието на Уелтън е от решаващо значение. В момента в Левски няма човек с гояма решаваща роля, както навремето Божидар Искренов или друг от моите колеги. Който и да замести Уелтън, ще се представи по достоен начин.

Мисля, че аз подхванах кампанията за Николай Михайлов и това е правилният начин. Не можеш да забиеш един вратар на скамейката. Правил е грешки, но си дава сметка какво е сторил. Правилното е двамата с Пламен Андреев да се въртят.

Николай е в края на кариерата си, а Пламен в началото. Неслучайно и Стефан Стайков взе отношение. Левски не може да губи точки в предстоящите мачове, ако желае да се бори за титлата", казва Курдов пред "Тема Спорт".