КУРИОЗ! Двама директори ли има БНР?

Според СЕМ гаф няма, Светослав Костов от днес не е на работа

Общество
15:31 - 18 Октомври 2019
2056
КУРИОЗ! Двама директори ли има БНР?

Куриозна е ситуацията в Българското национално радио /БНР/. След вчерашното решение на СЕМ да освободи Светослав Костов, днес радиото се оказа с двама директори. Досегашният шеф Светослав Костов все още не е получил решението на СЕМ за предсрочното му освобождаване, докато в същото време посоченият за временно изпълняващ генерален директор на БНР Антон Митов вече е назначен, съобщава Дарик.

Новият директор е назначен веднага, още вчера следобед, само няколко часа след гласуването в медийния регулатор за прекратяването на мандата на Костов.

"Аз решение за прекратяване на договора нямам", коментира Светослав Костов по обед днес и допълни, че явно СЕМ много са бързали с назначаването. По думите му нормалното би било първо единият директор да бъде освободен, а след това другият да бъде назначен. Костов вече е отстъпил кабинета си на вр.и.д.Антон Митов, но не си тръгва от радиото, защото си чака решението от СЕМ. 

 Според СЕМ гаф няма.  "Ще си получи решението по надлежния ред", заяви юристката на СЕМ Емилия Станева.  По думите й официалното получаване на решението не отлага във времето неговото изпълнение и считано от днес, Костов не е генерален директор.