Куриоз: Фандъкова пази метрото от наводнения с бетонни диги

Общество
08:31 - 19 Август 2020
4540
Куриоз: Фандъкова пази метрото от наводнения с бетонни диги

Столичната община под управлението на кметицата Йорданка Фандъкова измисли революционен начин за предпазване на метрото от наводнения. Оказва се, че вместо подходящи сифони и шахти за отводняване администрацията е решила проблема с изграждането на... бетонни диги.

Екстравагантната идея вече е приложена на централни станции на подземната железница като НДК и бул. "България". От гражданската платформа на независимия общински съветник Борис Бонев "Спаси София" предупредиха, че решението е крайно притимивно и неадекватно, защото няма да реши нищо, опасно е за пешеходците, метрото става още по-недостъпно и за майки с колички, и за хора с двигателни затруднения.

"Настояваме тази мърлявщина да бъде спряна и да се намери друго, по-ефективно и елегантно решение. Неприемливо е на единствения вход на новата метростанция на бул. България, която ще се ползва от десетки хиляди на ден, да се поставят нови изкуствени и ненужни стълби, гърбици и препятствия, само защото проектантите са неспособни да предложат нормално отводняване! Не можем да повярваме, че Общината е направила, одобрила и финансирала такова примитивно “решение”. Метрото и подлезите трябва да са максимално достъпни и приветливи, а това не се постига със слагането на нови стъпала. Какво следва? Окоп от чували с пясък? Гумени ботуши за всеки пътник?", пишат от "Спаси София".