Куриоз! Глобиха доброволци , засадили цветя

Актуални новини
15:23 - 11 Юни 2021
1151
Куриоз! Глобиха доброволци, засадили цветя

Любопитен случай от столичния квартал "Красно село": Глобиха доброволци, които почистили, засадили цветя и окосили тревата пред общинския офис. Органите на реда ги глобили, а случката беше публикувана в социалните мрежи и предизвика бурни коментари.

Според един от доброволците Цанко Донков, кварталът е неподдържан и тревата е обрасла и пълна с кърлежи. "Решихме да дойдем пред нашата община, за да оправим моравата и да дадем показен урок по какъв начин гражданите оправяме нашия район", обясни Донков.

Доброволците почистили и кашпите пред общината, които вместо с цветя били пълни с фасове и боклуци.

По думите му, при първия им протест пред общината сградата била опакована с ленти, които да не допускат влизане вътре на гражданите. "Ние искаме районът да се развива нормално. Не сме дошли да се бием", обясни той.

Според него, кметът на район Красно сео Росина Станиславова извикала органите на реда. Първо отишла полиция, след което инспектори от Столична община, които написали акт на доброволците.

Според глобените Станиславова е станала кмет с обещание за публичност и прозрачност. По думите им от бюджета, отпуснат от Столична община в размер на 3 млн. лева, Станиславове е върнала 1.5 млн. лева.