Куриоз : Шефът на БНР избяга от собствените си подчинени

Светослав Костов отказа участие в "Неделя 150"

Общество
14:55 - 15 Септември 2019
5094
Куриоз: Шефът на БНР избяга от собствените си подчинени

Генералният директор на БНР Светослав Костов е отказал участие в предаването на "Хоризонт" "Неделя 150", като е обяснил, че докато тече проверката на ДАНС, ще се въздържи от публични изяви. 

Водещите на предаването Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов са го поканили, за да коментира безпрецедентното спиране на програмата в петък между 06 и 11 часа, но той е обяснил, че няма намерение да гостува.

Куп полтици от всички крайща на спектъра чакат Костов да проговори за скандалите в радиото през последните дни. Вицепрезидентът Илиана Йотова и членът на медийната комисия и депутат от ГЕРБ Тома Биков изразиха недоумение, че генералният директор на БНР не е коментирал досега официално кризата в радиото със спирането на ефира и отмененото след протести отстраняване на водещата Силвия Великова от ефир.

"Ако тръгнеш да променяш програмната схема схема и водещи, трябва да го направиш лично и с ясни мотиви". Това коментира депутатът от ГЕРБ и член на медийната комисия Тома Биков пред радио "Дарик".