Куриоз: Тол система няма, но вече събира глоби на пътя

Шофьор остана без книжка за 1 месец - не си показал документите пред чиновници

Куриози
11:45 - 17 Ноември 2019
4258
Куриоз: Тол система няма, но вече събира глоби на пътя

Тол системата все още е в проект и пускането й бе отложено за 2020 г., но нейни служители, които в бъдещето ще контролират плащането на таксите за магистралите, вече глобяват нищо неподозиращи водачи. 

50 лева глоба и месец без книжка е наказанието на шофьор, който отказал да покаже личните си документи и тези на колата на служители на бъдещата тол система. 

Той е санкциониран от Пътна полиция - Шумен, след което е обжалвал в Районен съд, но магистратите потвърдили наказанието. 

На 26 юни около 17.35 часа край село Ивански бил спрян Голф с шуменска регистрация от служител на Националното тол-управление. Той се легитимирал и поискал от шофьора да му представи необходимите документи за проверка – свидетелство за регистрация, книжка и документ за самоличност.

Водачът обаче отказал да представи поисканите от проверяващите документи и напуснал мястото на проверката. Последвала докладна записка до началник сектор „Контрол и правоприлагане“ във Варна, стигнала впоследствие и до областната дирекция на МВР.

На 12 юли шофьорът бил поканен да се яви в КАТ и му бил написан акт за това, че отказал да изпълни указания на контролни органи, каквито били тол служителите на бъдещата система. 

Въпреки жалбата, магистратите потвърдили санкцията от 50 лева и 1 месец лишаване от книжка. Решението все пак не е окончателно и подлежи на касационно обжалване.