Куриоз в Lupa.bg: Бесни англичани атакували българското посолство в Лондон, объркали го с италианското

Актуални новини
21:37 - 12 Юли 2021
7752
Куриоз в Lupa.bg: Бесни англичани атакували българското посолство в Лондон, объркали го с италианското

Освен че не могат да печелят важни мачове, англичаните се проявиха и като слаби ученици по география. Група разярени фенове на Трите лъва, които вчера трябваше да преглътнат загубата от Италия на финала на Евро 2020 на "Уембли", решила да отмъсти на италианците. Феновете атакували българското посолство в Лондон, научи Lupa.bg от наш сънародник, живеещ в английската столица.

Случката се разиграла след двубоя с Адзурите, като групата пияни англичани се опитала да свали родния трибагреник, чийто цветове за като тези на италианския флаг, но в различна конфигурация. Островитяните направили няколко опита да свалят знамето, но за наше щастие - все безуспешни. Охраната на посолството ни сигнализирала на полицията, а униформените дошли много бързо на мястото на инцидента. Едната част от хулиганите успяла да избяга, но двама са задържани за разпит в полицейското управление.

Преди финалния сблъсък имаше и редица други инциденти около "Уембли", както и в стадиона, когато фенове и на двата отбора се опитаха да влязат на трибуните без билети. Редица успяха да пробият полицейския кордон в началото, а след това да преминат и през стюардите, голямо част, от които се разбягаха при вида на разярените привърженици.

Докато в един момент двете страни бяха на една вълна, в следващия миг англичаните си показаха рогата и агресираха срещу италианците, които бяха значително по-малко. Юмруци и ритници влязоха в употреба, като британците не се свеняха да ритат жени и паднали на земята фенове.