Куриоз в Lupa.bg: Портиер иска трудов договор при влизане в старозагорска болница

Общество
21:15 - 29 Юли 2021
17624
Куриоз в Lupa.bg: Портиер иска трудов договор при влизане в старозагорска болница

Абсурдна заповед е издал директорът на болница „Проф. Д-р Ст. Киркович” в Стара Загора, видя Lupa.bg. Проф. Йовчо Йовчев е наредил в лечебното заведение да се пускат лица само срещу трудов договор.

Изключение се прави само за пациентите и техните придружители, става ясно от разпоредбата на болничния шеф.

„Интересно как 1000 души персонал на „Проф. Д-р Ст. Киркович” си показват трудовите договори на охраната. Няма как целият персонал да се познава от пазачите, тъй като неговата численост е многобройна“, коментира пред Lupa.bg председателят на синдиката на Българските медицински специалисти Мая Илиева.

Според нея, заповедта е издадена заради нейната колежка Елена Якшева, която оглавява структурата в областта.


„Елена Якшева, беше съкратена от проф. Йовчев от клиника по Ортопедия и травматология, което обжалвахме в Съда и спечелихме на две инстанции. Докато вървяха съдебните дела, Елена Якшева беше преназначена на срочен договор към Инфекциозна клиника и цяла година работи с Ковид пациенти. След изтичане на договора й той не беше подновен въпреки огромната липса на медицински сестри в болницата и дори обявени работни места на борсата. В момента Елена очаква да бъде възстановена от Съда на работното й място и води дело срещу проф. Йовчев в Комисия за защита от дискриминация", обясни Мая Илиева.

Другата седмица тя ще кандидатства за работа в старозагорската болница и ще изпита на собствен гръб абсурдната заповед на проф. Йовчев.