Куриоз в Пловдив: Покана за сватба пътува 2 километра 2 години

Новини
11:36 - 17 Май 2022
4090
Куриоз в Пловдив: Покана за сватба пътува 2 километра 2 години

Сватбена покана от Пловдив влезе в историята, но не защото е изработена от хартия със златни нишки или пък посипана с диаманти, а защото измина два километра за две години - от пощата в „Тракия“ до адрес в кв. „Скобелева майка“.  

През юни преди две години пловдивчанинът Весел Иванов е истински щастлив, защото на 1 август същата година предстои сватбата на неговия син. Тъй като иска да покани много близки и роднини, Весел решава да постъпи както традицията повелява - да изпрати хартиени покани до гостите. „Понеже беше за доста хора, реших да ги пусна в пощата в „Тракия“. Не че не ги бях поканил всички лично преди това, но реших да го направя както е традицията - с официални картички, специално поръчани за повода". И така той изпраща поканите. Сватбата идва и заминава. 

Вчера обаче, почти две години по-късно, брат му се обажда и му казва, че най-накрая е получил поканата.

„Той живее в кв. „Скобелева майка“, която също е към район „Тракия“. Значи тази покана е пътувала почти 2 години разстояние от около 2 км. Писмото беше с клеймо от 07.07.20 г. Сега е получено, като явно някой е помислил, че има пари вътре и го е отварял, защото е залепено с хартиено тиксо“, разказа пред „Марица“ Весел. 

Вчера, когато е получено писмото, брат му е имал рожден ден. „Помислил си, че му пращам поздравителна картичка за празника. После видял, че става въпрос за сватба и си казал, че може би му изпращам снимки от този ден - 1 август, когато синът ми се ожени. В крайна сметка вижда, че е сватбената покана отпреди две години“, посочи пловдивчанинът. 

Той не допуска версия, че писмото е пристигнало където трябва преди две години, а някой недобросъвестен съсед да го е взел и пак да го е пуснал в пощата след толкова време.