Куриоз: Водач на листа на БСП предложолил червен кмет за изключване

Стоян Мирчев искал да махне Станислав Владимиров, градоначалникът научил за игричката

Топ
13:26 - 09 Февруари 2021
4246
Куриоз: Водач на листа на БСП предложолил червен кмет за изключване

Куриозна ситуация се е разиграла в пернишкото БСП при подреждането на листата за парламентарния вот, при което предложеният от "Позитано" 20 за водач - настоящият депутат Стоян Мирчев е предложил кмета, също от левицата, да бъде изключен изобщо от партията по подобие на Георги Гергов, научи Lupa.bg.


Владимиров не е долюбван на "Позитано" заради опозиционерските си нагласи 

Станислав Владимиров е сочен за един от основните критици на новото червено ръководство и според нашите източници изобщо няма да намери място в списъка с кандидат-депутатите. Лично Мирчев го предложил за изключване на заседание на тясното партийно ръководство малко след пресконференцията, на която Нинова обяви фаворитите си за първото място в листите. 

След като кметът научил обаче за подмолните игри, Мирчев свел глава и от тогава публично излиза с твърдението, че в диалога с Владимиров щяло да се намери решение. 

Почти всички Областни съвети на БСП са пред революция заради намеренията на БСП централата да изтласка встрани всички гласове на критика. Подобна ситуация се оформи и в Смолян, където шефовете на местните структури, включително и лицето на Столетницата в региона Дора Янкова, въстанаха срещу идеята журналистът и водещ в БСТВ Александър Симов да оглави листата. 

Социалисти се оплакват, че в Благоевград пък продължавала подмяната на целия ОбС, защото там Нинова губела мнозинство и ситуацията била близо до размирната.