Курумбашев: Вече няма време за приемането на "Мобилност"

Всички наши евродепутати, без Николай Бареков, писали на Антонио Таяни да спре поправките

Новини
08:15 - 27 Март 2019
1980
Курумбашев: Вече няма време за приемането на "Мобилност"

Това е една малка победа за нас, но нищо не е невъзможно. Така, предпазливо, евродепутатът от БСП Петър Курумбашев коментира отмененото гласуване по пакет "Мобилност" в Страсбург днес.

Според социалиста вече почти няма технологично време той да бъде разгледан от транспортната комисия на ЕП, след като председателят на институцията върна поправките за доразглеждане на нея, ресорните представители в нея да го приемат, да се гласува да влезе в дневния ред на последните 2 седмици от пленарната сесия и да се приеме.

"Все пак нищо не е изключено, затова казвам, че това е малка победа", уточни Курумбашев. Той съобщи още, че всички наши евродепутати, с изключение на Николай Бареков, са писали писма на Таяни да отмени гласуването днес.

Бареков бе един от тримата наши представители, които в понеделник не се явиха, за да спрат включването на пакета, предложен от френския президент Еманюел Макрон, в дневния ред на пленарното заседание. Той обоснова решението си с теза, че тъкмо тези близо 1600 поправки щели да са в полза на нашите тираджии, а отказът от приемането им облагодетелствал само големите превозвачески фирми. 

Снимка: БТА