Кутев амбициозно: Целим се в 1 милион гласа за БСП

Общество
13:09 - 25 Септември 2020
1151
Кутев амбициозно: Целим се в 1 милион гласа за БСП

Оттук нататък пред БСП има една единствена цел – спечелването на парламентарните избори. Това каза пред БНР депутатът Антон Кутев. По думите му това всъщност означава „не по-малко от 1 милион гласа“.

„Сега нашата цел не може да е друга – при разкапан ГЕРБ, при цялата тази ситуация на протести, при това несъгласие на обществото да живее по начина, по който живее, БСП не може да си поставя по-малка цел от 1 милион гласа. Това трябва да бъде нещото, за което всички работим оттук нататък“, категоричен бе социалистът. По думите му победата ще дойде „като събереш вътре партията и тя стане наистина бойна единица, готова да реагира“.

Ако БСП върши работата си, би могла да даде единственият шанс на България за някакво стабилно управление, подчерта Антон Кутев в БНР.

Доста дълго бяхме потънали в този процес на вътрешни междуособици, призна Кутев преди предстоящия Конгрес на партията. В БСП Националният съвет винаги е имал ключово значение на коректив, посочи той.

Вярвам в това, че Националният съвет ще има своите възможности за въздействие и нито ще бъде абсолютна пионка, машата на председателя, още по-малко би трябвало да бъде опозиция, подчерта депутатът от БСП.

Кутев не очаква съществени промени в Националния съвет и отбеляза, че „той ще продължи на едно 60% да си поддържа лидера, който и да е този лидер“.

БСП не може и не бива да става лидерска партия, независимо от начина на избор на председателя, отбеляза още депутатът от левицата.

Според Антон Кутев прекият вътрешнопартиен избор на председател е имал мотивиращ ефект и е задвижил партията отвътре.

„Ние сме много силни на моменти в това да мотивираме вътрешнопартийния си избор за определени идеи или цели, но това изобщо не означава, че сме толкова силни при мотивацията на обществото при гласуването за нас, а всъщност това е крайната цел“, коментира Антон Кутев.

„Корнелия Нинова в момента може да направи нещата така, че БСП да тръгне много по-сплотена напред. Този избор трябва да бъде преломната точка, от която БСП да тръгне напред и нагоре много по-силно и сигурна“, смята Кутев.