Кузман Илиев е новият председател на Съюза за стопанска инициатива

Той е избран единодушно на Общо събрание днес

Новини
18:41 - 21 Юли 2023
4930
Кузман Илиев е новият председател на Съюза за стопанска инициатива

Кузман Илиев е новият председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ), съобщиха от организацията. Той бе избран единодушно на Общо събрание на ССИ днес. 

Кузман Илиев е бизнес консултант, икономически и политически анализатор, докторант по финанси и продуцент, магистър по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция. През 2018 година получава награда за телевизионна журналистика "Свети  Влас", той е автор и бивш водещ на редица телевизионни предавания, както и автор на книгите "Кой контролира парите ни?" и “България може сама”. Досега не е бил част от оперативното ръководство на ССИ. 

"Винаги съм стоял на страната на малкия и средния бизнес, а тук ССИ има ключова роля. Без да се делим на малки и големи – ясно е, че малкият няма тази армия от топ юристи и счетоводители, той реално обаче е гръбнакът на икономиката ни. С въвличането на самия бизнес в процеса на очертаването на проблеми и предлагането на решения, смятам, че можем да ги поставим на дневен ред. Вие, представителите на бизнеса, създавате стойността, която се разпределя от властта впоследствие. В условията на затихваща икономиката трябва да ви пазим, защото от вас зависи България да премине благополучно през сътресенията", каза новият председател на ССИ.

Досегашният председател на ССИ Васка Бакларова е избрана за член на Контролната комисия на организацията. В рамките на Общото събрание бяха избрани и двама нови членове на Управителния съвет на ССИ - Габриела Козарева и Проф. Красимира Станева.

От ССИ посочиха за БТА, че за сега няма планове за смяна на тримата заместник-председатели на организацията.