Кюмюрджиите не мирясват, затвориха пътя до с. Главан

Днес около 16:00 ч. бе вдигната блокадата на кръговото кръстовище на Гълъбово

Политика
19:25 - 04 Октомври 2023
3280
Кюмюрджиите не мирясват, затвориха пътя до с. Главан

Новата точка на протеста на Прохода на републиката е край старозагорското с. Главан. Мненията на протестиращите за постигнатото споразумение с властта са много разнопосочни. Едни приемат решението, други не. Единственото сигурно е, че блокадата остава.

Енергетиците споделят, че няма да предадат своите колеги миньори и ще протестират, докато протестират и те. Те са съгласни с тяхното искане за изтегляне на Териториалния план за справедлив преход на Стара Загора от ЕК. Това, което решиха е да се сменят на смени.

Днес имаше и нова блокада на пътя "Русе-Свиленград", в района на с. Главан. Там възникна напрежение между протестиращи и шофьори, което бе потушено след намесата на полицията и жандармерията.

"Няма никакво споразумение. Поне до нашите уши не е стигнало. Постигнато решение има за ТЕЦ 2 мисля, че само", сподели един от протестиращите пред БНТ.

"Подкрепяме ги ама не е работата ей тук да се случва. Трябва в София, на центъра", добави шофьор на тир.

Днес около 16:00 ч. бе вдигната блокадата на кръговото кръстовище на Гълъбово. Работниците на централата протестираха 6 дни, но казват, че исканията им са били приети и вдигнаха блокадата, но миньорите от рудник "Трояново 1" продължават с блокадата на пътя Гълъбово-Раднево, както и на пътя Раднево-Нова Загора. Протестиращите на АМ "Струма" също вдигнаха блокадата този следобед.