КЗП и КРС ще извършват съвместни проверки за нелоялни търговски практики

Новини
15:35 - 19 Юни 2024
1413
КЗП и КРС ще извършват съвместни проверки за нелоялни търговски практики

Председателите на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Мария Филипова и на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров подписаха Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност, съобщи пресцентърът на КЗП.

Документът има за цел подобряване на ефективността на взаимодействие между двете институции и осигуряване на по-високо ниво на защита на потребителите. 

От КЗП уточниха, че подписването на меморандума ще даде възможност за утвърждаване на добрите практики на обмен на информация и опит между двете комисии, както и за извършване на съвместни проверки от двата органа.

Двете институции ще си сътрудничат срещу нелоялните търговски практики по смисъла на Закона за защита на потребителите, нарушеното право на информираност и

едностранна промяна в договорите на мобилните оператори.

"След приключване на първите проверки по тази инициатива, резултатите ще бъдат споделени и ще информираме обществеността за постигнатите ефекти. Стремежът и на двете институции е да се повиши доверието и диалогът между потребителите и мобилните оператори", коментира Мария Филипова, цитирана от пресцентъра на КЗП.