Лъчезар Иванов: Не съм искал по-ниски присъди за дрогирани водачи

Депутатът от ГЕРБ призова синът му да не се замесва в политически скандали

Политика
18:47 - 21 Април 2020
5838
Лъчезар Иванов: Не съм искал по-ниски присъди за дрогирани водачи

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, чийто син Георги също се сдоби с обвинение заради зверската катастрофа, убила журналиста Милен Цветков, се оплака от лидерката на БСП Корнелия Нинова. По-рано днес червената шефка обяви, че преди време той бил настоял за смекчаване на наказанията за дрогирани шофьори. 

"Корнелия Нинова изнася манипулативна информация, че аз съм ходатайствал да се промени закона по посока употребилите упойващи вещества зад волана да бъдат санкционирани. Точно обратното е. Винаги съм настоявал да има нулева толерантност към шофьорите, които са употребили наркотици. Явно Нинова ми отмъщава за нещо", заяви в отговор депутатът от ГЕРБ, цитиран от "Блиц".

Той разкри, че е разговарял с Нинова за промяна в закона, като смятал за удачно употребилите наркотици да получат сурови наказания, предвид досегашни случаи на измъкнали се от закона. Тогава тя го подкрепила устно. "Непочтено е да се отправят към мен такива обвинения. Шокиран съм, че инцидентът, в който бе замесен и моят син, се използва за политически цели. Това не е редно и морално", добави Иванов.