Лацио се препъна, започна 2022-ра със зрелищно равенство срещу Емполи

Срещата на "Олимпико" беше историческа за тосканците

Спорт
17:50 - 06 Януари 2022
1381
Лацио се препъна, започна 2022-ра със зрелищно равенство срещу Емполи

Лацио започна 2022 година със зрелищно равенство 3:3 от Емполи на „Олимпико“. Срещата бе историческа за гостите, които за първи път в Серия А отбелязват два гола в първите осем минути. В герой за домакините се превърна Сергей Милинкович-Савич, който реализира две попадение и добави една асистенция.

Срещата започна меко казано перфектно за Емполи, след като в шестата минута вратарят на Лацио Томас Стракоша фаулира Федерико Ди Франческо в наказателното поле. Последвалата дузпа бе точно изпълнена от Недим Байрами. Две минути по-късно Шимон Зурковски се оказа най-внимателния в наказателното поле, след като засече подаване отдясно и реализира за 2:0 в полза на гостите.

Лацио успя да реагира бързо, като само шест минути след второто попадение за гостите Сергей Милинкович-Савич центрира добре към Чиро Имобиле, като централният нападател намали изоставането на „орлите“ до 1:2.

Домакините взеха инициативата след гола на Имобиле, като в 30-та минута удар на Фелипе Андерсон срещна левия страничен стълб. Час игра след началото на двубоя удар на Луис Алберто премина близо до вратата на гостите.

Малко по-късно натискът на Лацио даде резултат, като в 66-та минута Фелипе Андерсон центрира остро в наказателното поле, а Милинкович-Савич се оказа непокрит и изравни резултата.

В 75-та минута Емполи успя отново да излезе напред в резултата, като Рикардо Маркица намери Федерико Ди Франческо в наказателното поле, а нападателят, излязъл на добра позиция, преодоля Стракоша.

Само четири минути по-късно след центриране от корнер Патрик се оказа непокрит и се възползва от лошо излизане на вратаря Гилермо Викарио, за да изравни. След проверка на ВАР се оказа, че има игра с ръка и попадението бе отменено.

В 86-та минута Себастиано Луперто фаулира Чиро Имобиле в наказателното поле, самият той застана зад топката, но ударът му бе спасен от вратаря на гостите. Лацио все пак достигна до точката дълбоко в добавеното време, когато Милинкович-Савич отново засече добро центриране и с глава оформи крайното 3:3.

Други резултати от кръга в Серия А:

Сампдория 1:2 Каляри

Специя 1:2 Верона