Лацио тръгна мощно в Италия, Рома стигна само до точка срещу Дженоа

Милан също не успя да победи, губейки визитата си в Удине на старта на Серия "А"

Спорт
11:34 - 26 Август 2019
1477
Лацио тръгна мощно в Италия, Рома стигна само до точка срещу Дженоа

Носителят на Купата на Италия - Лацио, направи класически старт на сезона в Серия “А” - 3:0 срещу Сампдория насред Генуа. Чиро Имобиле се разписа на два пъти (37’,62’) и достигна кота "100" от голове в италианския елит, като има 101.

Веднъж точен беше и партньорът му в нападение Хоакин Корея (56’).

Вечният съперник на лациалите - Рома, направи грешжна стъпка у дома - 3:3 в голово зрелище срещу Дженоа.

Още до почивката паднаха четири попадения. Началото даде Дженгиз Ундер още в 6-ата минута, оговорът на грифоните не закъсня - в 16-ата минута младият нападател Андреа Пинамонти с мощен шут изравни. След половин час игра звездата на вълците Един Джеко отново даде аванс на своя тим. Преднината на римляните и този път не се задържа за дълго, тъй като в 43-ата минута Доменико Кришито възстанови равенството след нарушение в наказателното поле на Жуан Жесус срещу Пинамонти.

Втората част започна по същия начин, както завърши и първата - с гол на домакините. Този път негов автор беше Александър Коларов, който за пореден път се доказа като отличен изпълнител на преки свободни удари. В 70-ата минута за последен път в мача Дженоа стигна до изравняване. Тогава Кристиан Куаме донесе точката за гостите, след като с плонж засече центриране на Паоло Джилионе.

Милан разочарова своите тифози още на старта в Серия "А". "Росонерите" отстъпиха с 0:1 при визитата си на Удинезе от първия кръг на калчото. Единственото попадение беше дело на новото попълнение на домакините Родриго Бекао, като бразилецът се разписа в 71-ата минута с глава.

Останалите резултати от неделния първи кръг в елита на Италия:

Каляри - Бреша 0:1

Торино - Сасуоло 2:1

Верона - Болоня 1:1

СПАЛ - Аталанта 2:3