Lacuna Coil идва у нас през юли

Най-популярната италианска метъл група за рок фестивала Midalidare

Актуални новини
13:23 - 10 Януари 2020
2261
Lacuna Coil идва у нас през юли

Най-популярната италианска метъл група Lacuna Coil ще свири преди Within Temptation във втория ден от рок фестивала Midalidare, съобщиха организаторите. Както писа БТА, събитието ще се състои на 17, 18 и 19 юли тази година.

Lacuna Coil има множество отличия, сред които - за най-добро изпълнение на живо през 2018 г. и най-добра международна група (2016) от наградите на списание Metal Hammer. През 2012 г. получават приз на най-добър албум на фестивал, посветен на дамските вокали в метъл музиката.

Основната вокалистка на групата - Кристина Скабия, е била специален гост в песни на артисти от ранга на Megadeth, Apocalyptica, Таря Турунен и много други.

Lacuna Coil е създадена през 1994 г. в Милано. Отличава се със своя готик стил и мелодичен женски вокал. Групата е продала над два милиона копия от деветте си студийни албума в целия свят. Най-новият - Black Anima (Черна душа, 2019), излезе само година след издаването на първата им книга Nothing Stands in Our Way (Нищо не може да застане на пътя ни, 2018).

"Изключително сме заети, казва Кристина Скабия. Имахме много концерти между албумите Delirium и Black Anima, издадохме книга и стигнахме до празнуването на 20-годишния юбилей от излизането на дебюта ни. Направихме голяма промяна във визията, а шоуто ни е на ново, по-високо ниво. Вече е с много повече специални ефекти и гости на сцената".

По думите на Кристина Скабия всеки албум, който правят тя и колегите й, е като снимка на времето. Допълва, че през годините смесват европейския и американския стил метъл, но според нея е трудно да бъде определено звученето на групата в този момент.