Ламбе Алабаковски запалил българския клуб в Битоля от "патриотизъм"

Певецът е направил самопризнания

Общество
17:36 - 07 Юни 2022
4099
Ламбе Алабаковски запалил българския клуб в Битоля от "патриотизъм"

Македонецът Ламбе Алабаковски, който бе задържан за палежа на Културния клуб "Иван Михалов" в Битоля, направил самопризнания и обяснил, че извършил престъплението заради "патриотизъм".  Това съобщи македонската агенция "Фокус".

"Със задоволство мога да съобщя за бързото и ефективно разрешаване на случая от преди три дни - 4 юни, с пожара в центъра "Иван Михайлов" в Битоля, който вече е разкрит и имаме задържано лице, което призна стореното", съобщи днес вътрешният министър Оливър Спасовски.

"Работеше се денонощно, за да бъде намерен извършителят, взеха се предвид всички доказателства, а след извършените служебни разговори снощи със съдебно решение бяха претърсени две помещения, използвани от лицето (Л.А, на 34 години от Битоля), при което са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето бе задържано", допълва още Спасовски.

Според някои македонски медии по ръцете на 34-годишния певец имало следи от изгаряне. Ден след палежа на клуба, Ламбе участвал на "Фолк Фест Валандово", а колегите му твърдели, че е бил спокоен и не са забелязали някакви видими следи от изгаряния по лицето. Не са допускали, че може да е извършител на палежа.

Ламбе Алабаковски е живял близо 10 г. във Флорида, САЩ, но наскоро се върнал в Битоля с жена си Магдалена и двете им деца Майкъл и Деметриус.