Ламбо още е в критично състояние, лекарите казват след 10 ч.

Медиците във ВМА ще се срещнат с близките на актьора

Актуални новини
08:50 - 17 Октомври 2019
2134
Ламбо още е в критично състояние, лекарите казват след 10 ч.

След 10 часа днес лекарите от ВМА ще се срещнат с близките на Стефан Данаилов и ще дадат информация за състоянието му. От вчера Ламбо е в критично състояние – на апаратна вентилация в реанимацията на Военна болница. Вчера стана ясно, че състоянието му е много тежко – има застойна пневмония и и полиорганна недостатъчност. Докторите се борят за живота му.  

През лятото Мастера счупи бедрената си кост след падане в Бургас. Тогава претърпя  успешна операция, но по време на рехабилитацията в санаториум в Хисар, се е почувствал зле и се наложи да бъде приет по спешност във ВМА.

Медиците от ВМА отказват каквато и да е било информация за състоянието му, тъй като това е лична информация.

Застойната пневмония е обичайно усложнение след счупване на бедрената шийка. То се получава заради липсата на движение след травмата и съответно проблемите с кръвообръщението в малкия кръг. При актьора обаче нещата са още по-сериозни, защото той страда от сърдечни проблеми, високо кръвно, бори се и със злокачествено заболяване. Пневмонията води до дихателна и полиорганна недостатъчност.

Макар че Военна болница има много голям капацитет като медици и техника и се прави всичко възможно, състоянието на актьора продължава да е критично.