Ламборгини „Урус“ се харчи като топъл хляб, има го и в България

Продажбите на супер автомобилите са скочили с 96%

Техномания
18:53 - 04 Юли 2019
15117
Ламборгини „Урус“ се харчи като топъл хляб, има го и в България

Супер колите „Ламборгини” се харчат като топъл хляб. Известната автомобилна марка, част от концерна „Фолксваген”, радостно обяви в четвъртък, че нейните доставки са нараснали с цели 96% през първата половина на годината, благодарение най-вече на новия модел спортен автомобил с повишена проходимост – „Урус”.

Италианският производител на висок клас коли заяви, че е доставил 4533 автомобила през първите шест месеца на годината, в сравнение с 2327 година по-рано, като само моделът „Урус” е осигурил 2693 броя от общите доставки, съобщиха от компанията.

Продажбите в Америка и в Азиатско-Тихоокеанския регион са се увеличили повече от два пъти, като в същото време САЩ остават най-големият пазар на „Ламборгини”, съобщи БНР.

Италианското поделение на „Фолксваген” също така потвърди очакванията си за устойчив солиден растеж на продажбите и през остатъка от 2019 година.

В България от 2-3 месеца из София също се движи "Ламборгини Урус", решено в зелен цвят. Засега собственикът му остава неизвестен за медиите.