Ландо Норис най-бърз в последната тренировка

Спорт
08:48 - 09 Април 2022
1751
Ландо Норис най-бърз в последната тренировка

Ландо Норис с Макларън записа най-добро време в последната свободна тренировка за Гран При на Австралия, трети кръг от световния шампионат във Формула 1.

Сесията беше прекъсвана на два пъти заради катастрофи на пилотите на Астън Мартин – в края на първата половина тежка катастрофа направи Себастиан Фетел, а по-малко от 5 минути преди края се удари и Ланс Строл и рейс дирекцията реши да не рестартира тренировката. И двамата са невредими, но колите им са със сериозни поражения, особено тази на Фетел.

Фетел се удари с висока скорост след излизането от завой №10 и участието му в квалификацията днес е под въпрос.

Норис постигна време 1:19.117 минути с меките сликове, Шарл Леклер с Ферари завърши втори, на 0,132 секунди, а трети остана Серхио Перес с Ред Бул – на 0,148 секунди.

Световният шампион Макс Верстапен записа зрелищно завъртане, след като излетя от предпоследния завой и се оплака по радиото за проблеми с баланса в първия и последния сектор. Всички опити на Макс с меките сликове да запише бърза обиколка днес бяха неуспешни и той завърши тренировката на 7-о място, на 0,692 секунди от Норис, като времето му беше постигнато със средно твърдите гуми.

Веднага зад него остана Люис Хамилтън с Мерцедес, като 7-кратният световен шампион е на 0,779 секунди от Норис. Британецът излетя веднъж от пистата, но се върна през зоната за сигурност, като той направи само две серии с меките сликове и една със средно твърдите.