Лаутаро преподписа с Интер, Барела - идната седмица

Спорт
12:27 - 29 Октомври 2021
1336
Лаутаро преподписа с Интер, Барела - идната седмица

Интер официално обяви, че нападателят Лаутаро Мартинес е подновил договора си с клуба. Срокът на контракта е до юни 2026 година.

По-рано днес италианският журналист Фабрицио Романо разкри, че в новото споразумение е отпаднала освобождаващата клауза в размер на 111 милиона евро, която присъстваше в досегашния договор на аржентинеца. 

Ако изпълни контракта си докрай, това ще означава, че Мартинес ще направи осем сезона като играч на Интер.

"Много съм щастлив, че ще бъда тук още дълго време. Много прегръдки и "Форца, Интер". Ще се видим на стадиона", заяви Лаутаро за официалния акаунт на Интер в "Туитър".

24-годишният аржентинец ще получава по 6 милиона евро на сезон плюс бонусите. През лятото интерес към Лаутаро проявяваха Атлетико Мадрид и Тотнъм. 

След като в четвъртък Лаутаро Мартинес подписа официално нов договор с италианския шампион, много скоро това ще стори и друг доста важен играч на “нерадзурите” - халфът Николо Барела. 

Европейският шампион с Италия вече се е разбрал с гранда от Милано и се очаква следващата седмица да подпише контракт за 5 години с повишена заплата, съобщава авторитетният журналист Фабрицио Романо, като добавя, че “нерадузрите” виждат в лицето на Барела следващия капитан на Интер.

От началото на настоящия сезон Барела има 1 гол и 6 асистенции в 13 срещи във всички турнири. През миналия сезон той записа 3 гола и 13 асистенции в 46 мача с черно-синята фланелка.