Лъвчетата отиват на турнир в Чехия

Тимът с треньор Ивайло Пешаров е в група А с още 9 отбора

Спорт
16:49 - 20 Август 2019
1701
Лъвчетата отиват на турнир в Чехия

Отборът на Лъвчетата, деца, родени през 2011 г., ще вземе участие в турнир в чешкия град Краваре следващия уикенд, съобщиха от клуба.

Тимът с треньор Ивайло Пешаров е в група А с още 9 отбора – Спарта Прага, Славия Опава, Краваре, Скалица, Витковице, Тренчин, Слеза Вроцлав, Липтовски Микулаш и Униа Рациборз.

В първия ден от турнира – 24 август, Лъвчетата ще изиграят 9 мача. Началото на турнира е в 9:00 ч. като всяка среща ще е с продължителност 15 минути.

На следващия ден отборите ще изиграят по 5 мача с продължителност 20 минути. Първите 5 отбора от група А ще срещнат първите пет от група В, а тимовете от втората петица на група А ще играят срещу отборите от 6 до 10 място в група А и така ще се оформи крайното класиране.

В група В са Слован Братислава, Сигма Олмоуц, Баник Острава, Долни Бенешов, Заглебие Любин, Жилина, Малачки, Хлучин, АПМТ Полша и БВСК Зугло.

Специален гост на турнира е футболната легенда на чешкия футбол Анотнин Паненка, който записва името си в историята с последната дузпа във финала на Евро′76. Той копва леко топката в средата на вратата и Чехословакия става европейски шампион.