Лавров бесен на Запада за спирането на руските медии

Актуални новини
10:49 - 04 Март 2022
4092
Лавров бесен на Запада за спирането на руските медии

Независимият сайт за политически новини The Нill коментира интервю на руския външен министър Сергей Лавров за „Ал Джазира“, в което Лавров казва какви са исканията на Русия за прекратяване на инвазията в Украйна.

В друго интервю за Ей Би Си Лавров заявява, че на света не е разказана цялата история за военната операция поради липсата на руски медии, тъй като Европа и САЩ се опитват да закрият всички източници на информация, излъчвани от Русия.

Според Лавров Русия настоява за демилитаризиране на Украйна и има конкретен списък за оръжията, които страната не може да притежава и не може да произвежда.

Русия настоява да бъдат признати двата отцепили се района в Източна Украйна и заявява, че няма да се откаже от Кримския полуостров, който  взе през 2014 г.

Настояванията на украинския президент Володимир Зеленски са за прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски от Украйна по време на преговорите.

В друго интервю за американския тв канал Ей Би Си Лавров изрази недоволство на руското правителство от закриването на новинарски медии  и каза че на света не е разказана цялата история за военната операция поради липсата на руски медии.

Лавров твърди, че украинската армия ограбва  хората в населените места в Донбас:

„Те се държат като грабители и мародери. И, знаете ли, има много информация за бъдещи провокации, които се разнасят в Мариупол и други територии, където украинците сега се опитват да използват цивилните като жив щит. Говорете с индийците, арабите и африканците, които се опитват да избягат от Украйна сега. Не им е позволено“, каза още Лавров.