Лавров не очаква съществена промяна в отношенията със САЩ при Байдън

Германският външен министър Хайко Маас каза, че отношенията със САЩ ще се подобрят

Свят
13:39 - 12 Ноември 2020
1043
Лавров не очаква съществена промяна в отношенията със САЩ при Байдън

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза днес, че външната политика на САЩ при управлението на президента Джо Байдън ще е сходна с тази на Барак Обама, особено по отношение на Иран и климатичните промени, предаде Ройтерс.

В понеделник Кремъл заяви, че ще изчака официалните резултати от президентските избори в Съединените щати, преди да ги коментира, и че има предвид и съдебните искове, подадени от сегашния държавен глава Доналд Тръмп.

Германският външен министър Хайко Маас каза днес, че отношенията със САЩ ще се подобрят през мандата на избрания за президент Джо Байдън. Съществуват достатъчно разногласия между Съединените щати и европейските партньори, за да се предполага, че всичко ще е различно, отбеляза в същото време той.

Маас изрази надежда при Байдън САЩ да поемат водеща роля в контрола върху оръжията и да се противопоставят на Русия и Китай, за разлика от сегашната администрация.

Жан-Ив Льо Дриан, френският външен министър, каза, че предвижда подобряване на сътрудничеството в борбата с пандемията от новия коронавирус и промените в климата. В същото време той се съгласи с Маас, че съществуват други сложни проблеми, които трябва да бъдат решени бързо.