Лавров отвърна на Гешев: Май сме убили и Фердинанд

Топ
16:18 - 28 Април 2021
3669
Лавров отвърна на Гешев: Май сме убили и Фердинанд

Русия реагира мигновено след днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев, че се разследва руска следа в няколко взрива у нас. "Времевата рамка от 2011 до 2020 г., в която България обвинява руски граждани за организиране на четири експлозии в страната, създава усещането, че София е решила да изпревари Прага в своите обвинения".

Това обяви руският външен министър Сергей Лавров. От изказването му се усеща, че знае повече, отколкото казва. Той отбеляза, че българската страна не е информирала руското посолство за разследването на експлозиите, в които са заподозрени руснаците, съобщи руската дипломатическа мисия пред кореспондента на ТАСС в София.

"Мога да допусна, че Европейският съюз трябва да се погрижи за ситуацията и в Чехия, и в България. Ситуация, която е свързана с това, че някои частни предприемачи участват в търговията с оръжие, съхранението на оръжия, боеприпаси.

„Едва сега, след като Чехия осъзна събитията от 2014 г., българската страна реши да надмине чехите и да разгледа много по-дълбоко в историческа ретроспектива какво се е случило, но по някаква причина не са го направили публично достояние ", каза министърът. Добре е, че още не сме обвинени за убийството на ерцхерцога Фердинанд, но очевидно това предстои", каза още Лавров.