Лъже ли ни с цените Trivago?

Икономика
19:30 - 20 Август 2019
6832
Лъже ли ни с цените Trivago?

"Трябва ми почивка. Може би в Гърция, хубав хотел? Не ми се ходи пак на къмпинг, ноооо, къде мога да отида с бюджет от 60 лева на вечер? Мога да си позволя Миконос! А, и Санторини! Перфектно! Хотел? Trivago!". Този нескопосан сценарий залива всеки ден националния телевизионен ефир от сутрин до вечер в досадната реклама на популярния онлайн "агент" за резервации на хотели.

Рекламите за евтин престой в Гърция обаче вече са в ръцете на КЗП, след като една от българските онлайн платформи сезира държавния орган, че подвеждат потребителите и че компанията представлява нелоялна конкуренция. 

Проверка на екипа на "БгТуризъм" показа ясно, че нито през юли, нито през август има такава цена в Миконос или Санторини. „За съжаление, няма намерени хотели, отговарящи на Вашите критерии на търсене. Премахнете филтрите (цената от 60 лева!), съветват от немския сайт при опит да се намери евтин престой, какъвто е рекламиран във всички блокове в ефира.

Компанията Trivago е създаден през 2005 г. в Дюселдорф от трима състуденти Ролф Шрьомгенс, Петер Винемайер и Степан Стубнер. Към днешна дата компанията е работодател за 1200 души и се хвали като оператор в над 190 страни.