“Лудогорец” на един мач от 3 000 000 евро

Футбол
20:42 - 25 Юли 2024
3478
“Лудогорец” на един мач от 3 000 000 евро

Доминаторът в българското първенство “Лудогорец” се приближи на един мач от постигането на минималната си цел в европейските клубни турнири.

В първа среща от II предварителен кръг за влизане в Шампионската лига спечелилият 13 поредни титли у нас тим победи в Разград с 2:0 “Динамо” (Минск).

Така момчетата на старши треньора Георги Дерменджиев се приближиха значително до влизане в следващата елиминационна фаза.

Попадане в III предварителен кръг на най-авторитетната континентална клубна надпревара ще означава, че общо за 11-и пъти лудогорци ще играят в групи. Освен това те ще си осигурят бонус от УЕФА в размер на 3 милиона евро.

При отпадане в III кръг на Шампионската лига разградчани ще отидат в плейофната фаза на Лига Европа. Нова елиминация за тях там ще означава участие в Лигата на конференциите.

Тъй че успешна развръзка срещу “Динамо” (Минск) след реванша в Унгария ще гарантира на “Лудогорец” минимум присъствие в третия по сила европейски турнир до края на годината.

Първенецът на Беларус домакинства в Мезьокьовешд, тъй като неговата страна подкрепя Русия във военния конфликт срещу Украйна като санкция от УЕФА. Втората среща е на 31 юли.

Крайният победител най-вероятно ще срещне на следващото стъпало “Карабах”. Отборът от Азербайджан би с 2:0 като гост шампиона на Гибралтар “Линкълн Ред Импс”.