Леа Коен в шок: Гражданска война ли иска Доган? (СНИМКИ)

АПС агитира за изборите с кърваво клипче от Газа

Политика
17:05 - 03 Октомври 2024
7032
Леа Коен в шок: Гражданска война ли иска Доган? (СНИМКИ)

Шокирана съм от предизборния клип на партия „Алианс за права и свободи“, разпространяван в интернет и други информационни канали. Това написа в профила си във фейсбук писателката и интелектуална Леа Коен.

"В клипа са използвани кадри, илюстриращи разрушени сгради от Газа, както и линейки, които внушават едностранчиви тези в условия на ескалиращ конфликт в Близкия Изток. Кадрите насаждат омраза и разделение в дните и часовете, в които държавата прави оценка на заплахите за сигурността ѝ.

Смятам за абсурдно да се приравнява положението на български граждани с определен етнически произход с граждани на други държави (наречени в клипа “ братя и сестри”?), отправяйки внушения и директни послания, насочени срещу етническия мир в страната и българските традиции на мир и толерантност. Това минава всякакви граници!

Считам, че посланията в предизборния клип директно нарушават етническия мир, реда и закона в Република България, симпатизират на обявени от нашата страна и ЕС терористични организации и насърчават омраза и разделение в обществото", посочва тя в поста си във Фейсбук. И призовава ЦИК незабавно да изискат забрана на насаждащия страх и омраза клип, а социалните мрежи да не го разпространяват.