ЛеБрон Джеймс – играчът милиардер!

Преди него Майкъл Джордан и Коби Брайънт също натрупаха това състояние, но го направиха, когато вече се бяха пенсионирали

Новини
22:50 - 04 Юни 2022
4221
ЛеБрон Джеймс – играчът милиардер!

ЛеБрон Джеймс отново влезе в историята. Изглежда, че това е много повтаряща се фраза, присъща на един от най-добрите играчи за всички времена. Новостта сега е, че това е новина за нещо, което се е случило извън терена. Звездата, която е във ваканция след катастрофалния сезон за ЛА Лейкърс, достигна един милиард долара като състояние според списание „Форбс“. Така ЛеБрон стана първият активен милиардер в историята на НБА.

Преди него Майкъл Джордан и Коби Брайънт също натрупаха това състояние, но и двамата го направиха, когато вече се бяха пенсионирали. Нов етап, макар и този път да не е свързан със спорта.

Баскетболистът, роден в Охайо, е достигнал тази сума благодарение на спортни договори, реклама и личен бизнес. Всичко това е взето предвид, за да се сумира състоянието му и да достигне един милиард, просто грандиозна цифра.

ЛеБрон, в допълнение към договорите, успя да натрупва това състояние с инвестиции в компании като „Spring Hill Company“, маркетинговата агенция „James' Robot Company“, миноритарния дял в Ливърпул чрез „Fenway Sports Group“, както и неговата компания „Blade Pizza“.

Това са само част от бизнесите, които му донесоха огромна икономическа възвръщаемост. И го направиха на 37 години милиардер.