ЛеБрон още веднъж е първи в историята : Записа минути на терена заедно със сина си (ВИДЕО)

Краля изпълни голямата си мечта на рождения ден на Брони Джеймс

Актуални новини
08:18 - 07 Октомври 2024
1670
ЛеБрон още веднъж е първи в историята: Записа минути на терена заедно със сина си (ВИДЕО)

ЛеБрон Джеймс отново е първи в историята на НБА, след като го направи в един куп категории спортно-технически.

Краля игра едно полувреме за ЛА Лейкърс в предсезонния мач срещу Финикс в Палм Спрингс, загубен със 114:118.

А в няколко от тези минути от пейката влезе и бе редом с него синът му Брони Джеймс, привечен това лято от калифорнийския баскетболен колос.

Така в деня, в който Брони навърши 20 години, той влезе на игрището на старта на втората четвърт и изкара там малко повече от 4 минути. Баща му по това време бе в стихията си - ЛеБрон завърши полувремето с 19 точки, което остана най-добро постижение за отбора му в мача.

Джеймс-старши ще навърши 40 години през декември и започва 22-рия си сезон в НБА, където е постигнал всичко. Но голямата му мечта винаги е била да изиграе поне един мач заедно със сина му.

Наставленията на ЛеБрон към сина му ясно се чуваха в залата при всяко отиграване на Брони

Е, в неделя срещу понеделник наше време, ЛеБрон и Брони записаха имената си като първите баща и син, делили едно игрище в мач от лигата. Бил той и предсезонен.

Случвало се е в останалите три лиги в най-популярните американски спортове - по футбол, бейзбол и хокей. Но не и в баскетболната.

В тези четири минути и 10 секунди, това се случи срещу Финикс, като бащата постоянно играеше ролята на "треньор на терена" и даваше наставления на новобранеца, когото познава отлично... откакто се е родил.

Брони определено тепърва ще си стъпва на краката и доказва потенциала си.

За общо 13 минути (влезе пак през второто полувреме, когато татко му вече си почиваше на пейката) записа две борби, нула точки и нула асистенции. Загуби топката 4 пъти и изглеждаше нервен.

Разбира се, той ще бъде гледан под лупата на общественото внимание, след като е син на играч, когото немалко хора виждат като №1 в историята на НБА.

Сезонът на Лейкърс със сигурност ще бъде интересен, въпреки че първите мнения за представянето на Джеймс-младши в предсезонните мачове са, че е възможно изобщо да не попадне в ротацията на треньора Редик за редовния сезон.