Лечева: "Арена Бургас" струва 65 млн.

Кошовете били късметлийски, заяви кметът на града Димитър Николов

Спорт
22:33 - 18 Май 2023
4250
Лечева: "Арена Бургас" струва 65 млн.

"65 милиона лева, а не 80, струва „Арена Бургас“ заедно с проектирането, строежа и оборудването", каза спортният министър Весела Лечева преди откриването на залата.

Кошовете, на които се игра първия баскетболен мач, са били доставени от зала „Бойчо Брънзов“, но само защото били късметлийски, добави кметът Димитър Николов.

Цялото оборудване е доставено, коментира Весела Лечева, а на въпрос за прословутия стартов пистолет, тя каза, че това са легенди:

„Много легенди се носеха около този въпросен пистолет. Това не е един пистолет. Това е една цялостна система, която обслужва състезанията по лека атлетика, свързани с електронизацията, дигитализацията на целия процес, по отношение на даване на старт, отразяване на финалните резултати в лекоатлетическите дисциплини“, коментира пред БНР-Бургас Лечева.

Баскетболните кошове са от зала "Бойчо Брънзов", потвърди кметът Димитър Николов. Причината е, че "Черноморец" ги смятат за късметлийски и са поискали да играят на тях:

„Кошовете на „Арена Бургас“ са си тук и са най-високия клас. Има един детайл – бургаският отбор държи да си играе на своите си кошове, защото им били късметлийски, на тях побеждавали“, добави Николов.

Акт 16 е за основната част на залата, допълни регионалният министър Иван Шишков.

„Самото спортно съоръжение, заедно с всички тренировъчни зали са си въведени в експлоатация. Просто има един СПА и един ресторант, които не са въведени в експлоатация. Но той, разбира се, като груб строеж, като инсталация, е изграден. Просто не е оборудван“, коментира Иван Шишков.

Не стана ясно чий ангажимент е да ги довърши и кога ще се случи това.