Лечков : Срамота е да се борим за четвърто място

„Поставих задача за класиране, но оптимизмът ми изчезна”, коментира вицето на БФС

У нас
14:15 - 12 Септември 2019
1490
Лечков: Срамота е да се борим за четвърто място

Поредната порция клиширани оправдания сготви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков за провала на националния отбор по футбол. Нашите отнесоха бой 0:4 от Англия на „Уембли” в квалификация за Евро 2020, а после и 1:3 от Ирландия в приятелски мач в Дъблин. Командата на Балъков крета на петото последно място в своята група.

Данчо Лечков хвърли камъни в градината на футболистите, с което за сетен път опита да освободи от отговорност футболния съюз, начело с президента Борислав Михайлов.

"За мен лично е срамно, че трябва да се борим за четвърто или пето място, но това е трезвата реалност. В началото поставих задача за класиране, но сега вече няма откъде да намеря такъв оптимизъм”, коментира героят от САЩ-94.

„Това са момчетата, с това разполагаме. Ако можете да посочите по-добри на Балъков и на нас като ръководство – ще ги повикаме, ще им дадем шанс. Балъков никак не е доволен от влагането на тези, които са влезли като смени срещу Ирландия”, оправда Лечков бившия си съотборник в националния. 

„Няма как да стане от днес за утре. Футболистите се оформят в клубовете. Трябва да се даде време на треньора, скоро ще предоставим неговата концепция и на вас. Дано не дълбаем дъното надолу”, каза още вицето на БФС.