Легендарен завод от соца става здравен център

Актуални новини
17:46 - 09 Август 2024
1957
Легендарен завод от соца става здравен център

Легендарен завод от соца става здравен център. Бившата фабрика "Ален мак", една от емблемите на Пловдив в годините на социализма, има пореден нов собственик, съобщи „Марица“. Козметичният гигант, станал пример за неуспешна приватизация, вече е притежание на „Ален Мак Пловдив“ ЕООД,  чийто управител и едноличен собственик е Надежда Неделчева. Дружеството е основано под тепетата през 2022 г. с капитал от 1000 лв. явно с цел готвената сделка.

Доказателство за нейната реализация пък е договорът за продажба на дялове, сключен с „Ален мак пропъртис“ АД, след преобразуване на „Гиза 2008“ ЕООД - фирмата на предпоследния купувач.

От 2008 до 2023 г. дружеството е управлявано от баща и син Илия и Юлиян Паскови, които развиват успешен хотелиерски бизнес в Сандански. Любопитна подробност е, че двамата, чрез предното си дружество „Ален мак пропъртис“,  продават дяловете си за 5000 лв. на „Коузи Пловдив“ АД, с управител и съсобственик Надежда Неделчева. Неин съдружник и мажоритарен собственик е пловдивският строителен предприемач Диян Копарански.

Илия Пасков потвърди пред репортер на "Марица", че е загубил интерес към имота в Пловдив, който закупи преди ковид кризата, и действително е продал дяловете си. Запази обаче в тайна стойността на сделката.

Бившият „Ален ​мак“ най-после може да възкръсне за нов живот. Явно, че идеята на Илия Пасков да го превърне в бизнес център няма да се реализира, но за сметка на това има шанс там да се открие медицински център, коментираха работници.