Легендарните пирати от Running Wild идват за първи път у нас

Те ще участват на фестивала Midalidare Rock, където ще свирят и Judas Priest

Новини
12:08 - 20 Ноември 2019
1592
Легендарните пирати от Running Wild идват за първи път у нас

След като миналата година бяха хедлайнери на един от най-големите метъл фестивали в Европа – Wacken, през 2020 г. култовата немска банда Running Wild ще запишат сред фестивалните си участия и и българския Midalidare Rock.

Те ще открият второто издание на музикалния маратон на 17 юли, а на 19-ти ще го закрият иконите Judas Priest, които ще отбележат 50-тия си рожден ден у нас.

„Ние израснахме с музиката на Running Wild и нямам думи да опиша вълнението си, че те се съгласиха да дойдат в България за първи път и то на нашия фестивал. Лично аз като фен нямам търпение да ги видя на сцената и да чуя най-яките им хитове“, споделя Александър Алексиев, управител на Мидалидаре.

Създадени през 1976-а в Хамбург, с шестнадесет албума и над 5 милиона продадени копия, Running Wild се нареждат сред легендите на рок сцената в Европа. Бандата е известна с това, че никога не следва музикалните тенденции, музиката им е сурова, неподправена и безкомпромисна.

„Ние сме автентични, защото залагаме на истински инструменти, а не експериментираме със синтезатори или други подобни“, споделят от групата.

Тридневният билет за второто издание на Midalidare Rock е на цена от 100 лева. След обявяване на третия хедлайнер пропуските ще са на цена от 120 лева. Деца до 12 години влизат безплатно.