Легендарният Армин ван Бюрен пристига в София на 30 август

Сетът на петкратния носител на титлатa "Най-добър диджей в света" е част от поредицата Sofia Solid

Нещо за четене
12:46 - 14 Март 2024
2410
Легендарният Армин ван Бюрен пристига в София на 30 август

Легендарният Armin Van Buuren ще разлюлее Борисовата градина в София с електронни ритми на 30 август. Сетът на петкратния носител на титлатa "Най-добър диджей в света" е част от поредицата Sofia Solid. Той ще се състои на Столичния колодрум, известен и с името "Арена София" (да не се бърка с едноименната зала). Изявата му ще огласи столичния парк само ден преди най-голямото музикално събитие в София за лятото - концертът на Ед Шийрън на 31 август, който ще е на стадион "Васил Левски". 

Сензационният холандец застава зад пулта в Борисовата градина скоро след издаването на последния си албум. Breathe In излезе в началото на 2024 за собствения лейбъл на артиста, Armada Music. Деветият запис на Армин ван Бюрен е силно свързан с медитацията и важната роля, която тя играе в живота на музиканта. Албумът, продължение на Feel Again, е празник на живота и напомня как музиката и дансингът продължават да обединяват хората.

Роденият през 1976 г. в Лайден Армин се увлича по електронните звуци още от малък, а на 14 започва и сам да прави музика. Предаването му A State of Trance печели наградите за "Най-добро радио шоу" и се излъчва в ефира на над 100 радиостанции в 84 страни, а самият Ван Бюрен е обявен за диджей номер 1 в световната класация на DJ MAG Top 100 пет пъти. През 2014 г. е номиниран за "Грами" за песента This Is What If Feels Like.

Многобройните му участия включват Ushuaia Ibiza Beach Hotel, клуб Hi Ibiza,  фестивали като Tomorrowland (Белгия), Electric Daisy Carnival (Лас Вегас, Ню Йорк), Untold Festival (Румъния), Ultra Music Festival (Маями) и събития из целия свят. Армин е и първият соло артист от денс музиката, който излезе на сцената на "Медисън Скуеър Гардън". 

Сетът в София е част от турнето му за 2024, което включва изяви и на фестивалите Tomorrowland, Ultra в Маями (САЩ), Сантяго (Чили), Лима (Перу) и др. Билетите за изявата му на 30 август вече са в продажба.