Легендата Чилаверт влиза в битка за президент на Парагвай

Новини
13:48 - 20 Октомври 2022
1653
Легендата Чилаверт влиза в битка за президент на Парагвай

Един от най-популярните футболисти в Южна Америка – вратарят Хосе Луис Чилаверт ще се кандидатира за президент на родината си Парагвай. Изборите за нов държавен глава ще се проведат през месец април 2023-а година, съобщиха медиите в страната.

Самият Чилаверт вече започна своята предизборна кампания, публикувайки снимки и статуси в социалните мрежи, демонстрирайки намеренията си.

Бившият вратар отдавна флиртува с политиката и дори влезе в остра конфронтация със сънародника си Алехандро Домингес, в момента президент на Южноамериканската футболна централа (КОНМЕБОЛ).

Двамата стигнаха до съд, като Чилаверт беше осъден на една година затвор заради обвинения в клевета. Чрез Туитър-акаунта си вратарят обвини Домингес в корупционни практики не само в периода му като президент на КОНМЕБОЛ, но и преди това.

Вече на 57 години, някогашният идол на аржентинския клуб Велес Сарсфийлд и националния отбор на Парагвай, обяви през юни 2022-а как ще бъде един от тези, които ще се кандидатират на изборите.

„След като размишлявам и чувствам отговорността да изградя по-добър Парагвай , решавам да формализирам кандидатурата си за президент, така че нашите хора да се почувстват отново горди парагвайци“, увери той тогава. Сега той представи лозунга на кампанията си. Чила публикува изображение в социалните мрежи с хаштаг #Буден Парагвай! Стоп на корупцията!“

И за да покаже, че наистина има сериозни намерения, Чилаверт създаде уебсайт, където обяснява своите предложения по определени въпроси като образование, социални грижи, икономика, енергетика, инфраструктура и сигурност преди изборите през април 2023-а година.