Легендата Сашка Братанова от "Момчето си отива" мизерства с минимална пенсия

Звездата продала жилището си, за да може да се издържа

През ключалката
16:00 - 04 Март 2024
7585
Легендата Сашка Братанова от "Момчето си отива" мизерства с минимална пенсия

Театралната и кинозвезда от близкото минало Сашка Братанова кара старините си в лишения. Екранната Мариана от обичания филм „Момчето си отива“ е с минимална пенсия, а работа за нея няма и телефонът й отдавна престанал да звъни с предложения за роли. Актрисата не крие, че на врата й като хомот висят дългове, които не може да погаси вече години наред.

„Едното удоволствие ме крепи, както се оказва, играя веднъж в месеца. Понякога след представление съм крайно изтощена, направо лягам на земята. А иначе справям се някак, пенсията ми е минималната, но не искам да се оплаквам – няма смисъл. През годините на никого не съм разчитала освен на себе си“, казва актрисата.

Неотдавна стана ясно, че тя е продала дори жилището си, за да може да си стъпи на краката. От сделката изкарала добри пари и си купила по-малък апартамент в краен столичен квартал. „За съжаление, не успях да изплатя всички дългове, които имам“, споделя към днешна дата Братанова. Въпреки че трудно успява да се справя със своите собствени нужди, тя се грижи и за няколко кученца, прибрани от улицата, на които дава подслон, храна и любов. С тях споделя скромния си дом и ежедневието си. Често публикува и снимки от разходките им във фейсбук профила си.

Сашка има две пораснали дъщери близначки от връзката ѝ с актьора Рашко Младенов. Двамата живели заедно в продължение на 6 години, но той така и не се развежда със законната си съпруга – театралната режисьорка Маргарита Младенова. След появата на двете момичета – Вяра и Надежда, Младенов ги припознава, но пътищата им със Сашка се разделят завинаги. От дълги години двамата не си говорят, но дъщерите на актрисата общуват с баща си. Напоследък дори били особено близки, пише "Ретро".

Сашка днес играе по едно представление месечно

Надя е завършила философия в СУ „Свети Климент Охридски“, а професионална реализация е открила в съвсем различна ниша. От 14-годишна щерката на актрисата тренира карате и е една от най-изявените български шампионки, като преди 3 години успя да грабне и световната титла в бойното изкуство. Надя се занимава с треньорство и организация на спортни събития, докато близначката ѝ Вяра – педагог по образование, се е отдала на благородна кауза – спасява кучета.

„Не съжалявам и че изгледах децата си сама. Спомням си веднъж професора ми Гриша Островски, когато ми каза: И к`во излезе от теб – майка на две деца. Гледам афиши, гледам представления, а теб те няма, а такъв талант имаше“. Беше възмутен, защото се отдадох на децата, а работата ми пострада. Но... такъв ми е бил животът, така е трябвало да се случи, не съжалявам за нищо“, казва Сашка.

Оказва се, че сякаш прокоба тегне над звездите, участвали във филмовата класика „Момчето си отива“. Филип Трифонов, с когото Братанова си партнира в лентата, си отиде през януари 2021 г., потънал в бедност и без пенсия въпреки публичната му борба да получи такава. Учителката от филма – Христина Русева, пък е клошарка от дълги години и живее в мизерия без ток и вода в Сливен, просейки по улиците на града. Невена Коканова си отива без време, покосена от тежък рак, а Кирил Господинов умира в бедност, самота и забрава.