Легендата Стефан Шварц и големи футболисти почетоха юбилея на Нефтохимик

Новини
13:53 - 15 Август 2022
2911
Легендата Стефан Шварц и големи футболисти почетоха юбилея на Нефтохимик

Легенди на Нефтохимик и бургаския футбол се събраха, за да отбележат 60-годишния юбилей на клуба. Специален гост беше футболист номер 1 на Швеция за 1999 година Стефан Шварц, който пристигна за празненствата на Нафтата по покана на футболния общественик и фен на "шейховете" Кирил Евтимов.

Знаменитият отбор на Нефтохимик от 90-те години на ХХ век беше представен от тогавашния президент на клуба Христо Порточанов и най-успешния бургаски треньор Димитър Димитров - Херо.

Присъстваха още Радостин Кишишев, Милен Георгиев, Станчо Цонев, Диян Петков, бившият вратар Любомир Шейтанов, както и Николай Кръстев, който в момента е директор на ДЮШ на Нефтохимик, а синът му Димо е капитан на втория отбор на Фиорентина.

Бившият съдия Георги Видолов също беше сред гостите. Поради различни ангажименти не успяха да присъстват и редица други футболисти от най-славния период в историята на Нафтата.

Срещата протече в разговори и сладки спомени за успехите на "шейховете" през 90-те години. Бившият национал Радостин Кишишев проведе дълга раздумка със Стефан Шварц, с когото за две години се засякоха във Висшата лига на Англия - Тинката като играч на Чарлтън, а Шварц като футболист на Съндърланд.

Разговори с бившия шведски халф проведоха още Христо Порточанов и Димитър Димитров. Диян Петков и Шварц пък коментираха престоите си в португалското първенство, където играеха съответно за Беленензеш и Бенфика.

Стефан Шварц ще продължи посещенията си във връзка с юбилея на Нефтохимик. В програмата му влиза визита на детско-юношеската школа на "шейховете" в квартал "Изгрев". Шведът ще посети и стадион "Лазур", където на 14 октомври 1998 г. като играч на "тре крунур" записва победа над България с 1:0 в европейска квалификация.

Празненствата за 60-годишният юбилей на Нефтохимик не се изчерпват само с посещението на бившия футболист на Арсенал.

Програмата ще продължи и през септември, когато дори ще се проведе мач между ветераните на клуба и деца от ДЮШ на клуба.