Легендите Гигс и Невил реставрират исторически хотел в Манчестър

Инвестициите са близо 20 милиона паунда, а стаите стартират от 185 лири на вечер

Спорт
13:42 - 15 Март 2023
1440
Легендите Гигс и Невил реставрират исторически хотел в Манчестър

Легендите на Манчестър Юнайтед - Гари Нейл и Райън Гигс, направиха блестящи кариери на терена, но извън него те се опитват да направят още по-добри.

 Най-новото им бизнес начинание - луксозният хотел Stock Exchange Hotel - ще отвори врати на 15 ноември.

Те го закупиха преди години за £1,5 млн. и заедно с инвеститори похарчиха близо £20м за реновирането му.

Хотелът е от най-историческите сгради в Манчестър.

Включената в списъка на Клас II фондова борса, построена през 1906 г., сега ще отвори врати за посетители за първи път от 70-те години на миналия век насам.

Разположен в централната част на Манчестър, бутиковият хотел ще бъде един от само трите такива сгради в града и ще предлага 40 стаи, включително два фирмени апартамента и резиденция с площ 3 500 кв. м.

Кухнята ще бъде ръководена от известния готвач Том Керидж, който има две звезди "Мишлен".

Резервациите вече се приемат, въпреки че хотелът, който ще бъде собственост на френска хотелска група, ще отвори врати чак след четири месеца.

Най-евтините стаи започват от 185 паунда за нощувка, а по-големите стаи струват 750 паунда през уикендите.

Запазени са много оригинални елементи и се набиват на очи.

Невил разказа пред Business Live: "Става дума за една от най-историческите сгради в Манчестър, която отново получава достъп до нея за първи път от 70-те години на миналия век. Ние върнахме тази сграда към живот и сме много горди от това."

Гари Невил добави, че хотелът е бил "личен стремеж", а процесът на вземане на решение е бил базиран на типа места, които той и Гигс харесват, когато пътуват.

Хотелиерът Уинстън Захра, който се присъедини към GG Hospitality на Невил и Гигс като главен изпълнителен директор преди 15 месеца, добави: "Горди сме с начина, по който сега изглежда сградата вътрешно, а външно тя винаги е изглеждала фантастично .Сега смятаме, че интериорът отговаря на качеството и наследството на уникалния характер на екстериора на сградата".

"Една от основните промени, които направихме, беше в цветовата палитра, тъй като искаме да бъде светла и приветлива".

"Когато погледнете качеството на материалите, голямата промяна е, че всички те са изградени от занаятчии, които използват стари методи, така че качеството е солидно.

Невил и Гигс притежават също хотел Football в Манчестър и кафене Football в Стратфорд, Лондон.

Тези двамата, както и други кадри от "Випуск 92" на Манчестър Юнайтед, стоят и зад University Academy 92, висше учебно заведение в Олд Трафорд, и току-що видяха как  клуб Салфорд Сити, се промъкна във Втора лига.